Oeganda

VERBORGEN PAREL IN AFRIKA

Wie Oeganda zegt, zegt berggorilla’s. Maar dat is heus niet alles. Winston Churchill noemde Oeganda ooit terecht de ‘Parel van Afrika’. Groene bergen, ingeslapen vulkanen, ongerepte natuur, sfeervolle dorpjes, unieke safari’s en een gastvrije bevolking definiëren deze Oost-Afrikaanse bestemming. Oeganda voldoet aan alle verwachtingen van de meest doorwinterde Afrika reiziger.

Hier vindt u een geweldige biodiversiteit met droge savannevlaktes in het noorden, begroeide bergen in het westen en uitgestrekte dichte bossen in de centrale regio. Het is de thuisbasis van een verbazingwekkend divers scala aan fauna en flora, waaronder de zeer bedreigde bergorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest en de chimpansees in Kibale Forest National Park. Queen Elizabeth National Park is dan weer dé locatie om de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha te spotten. De machtige rivier de Nijl stroomt dwars door Murchison Falls National Park en biedt de perfecte gelegenheid voor bootsafari’s. Outdoor- en avontuurliefhebbers worden getrakteerd op mountainbiken, stevige wandelingen in de Rwenzori Mountains, kanovaren op Lake Bunyonyi en boottochten op Lake Albert. Oeganda verveelt nooit!

Ervaar nu zelf de diversiteit en schoonheid van Oeganda. Tijdens een groepsreis met beperkt aantal deelnemers staan ervaren reisbegeleiders garant voor een feilloos verloop van de reis.

U reist liever individueel met uw eigen reisgezelschap? Geen probleem. Een professionele privéchauffeur/gids met comfortabel 4×4 safarivoertuig staat de ganse reis te uwer beschikking en brengt u naar de mooiste uithoeken van het land.

Woni Safaris biedt in Oeganda zowel kant-en-klare rondreizen als à la carte op maat gemaakte reizen.

Bezienswaardigheden

Accommodaties

Reisinformatie

ONTDEK HIER ONZE RONDREIZEN IN OEGANDA