Over ons

ONTSTAAN WONI SAFARIS

Wat ooit begon met een fascinatie voor de film ‘Out of Africa’, groeide al snel uit tot een grote liefde voor Kenia. Na verschillende reizen naar het Afrikaanse continent richtte Belgische zaakvoerder Yves Coppens met wijlen Keniaan William Kingoo Mulli in 2001 Woni Safaris en Woni Trust op.

Sindsdien zijn de hoofdkantoren in Schilde (België) en Nairobi (Kenia) de aanspreekpunten voor alle reizen naar Oost en Zuidelijk Afrika, met een sterke focus op Kenia. De jarenlange ervaring, accurate productkennis én een eigen lokale agent (DMC) in Kenia stellen het team van Woni Safaris in staat om het betere reisadvies te bieden. 

REIZEN MET EEN VISIE

Woni betekent ‘met visie’ in het Kamba. Onze naam symboliseert dan ook de oriëntatie op verantwoord reizen. Hoewel reizen prachtige momenten en onvergetelijke herinneringen opleveren, heeft toerisme ook een grote impact op het milieu, de lokale gemeenschappen en de fauna & flora.

Wij zijn ervan overtuigd dat we deze natuurlijke en culturele rijkdommen te allen tijde moeten beschermen. Onder het motto “Sharing is caring. Giving is living.” trachten we met toerisme een positieve invloed te leveren op onze bestemmingen. 

Hoe realiseren we dit concreet?

Door voortdurend duurzame ontwikkeling te ondersteunen en bewust reizen te promoten.

Onze strategie steunt op verschillende pijlers:

We bieden een persoonlijke aanpak die telt.

Woni Safaris streeft continue naar een betere wereld. Voor ons betekent toerisme meer dan enkel reizen verkopen en winst maken. We beogen een betrouwbare transparante service voor de hoogste kwaliteit reizen met een maximale reisbeleving.

We kiezen ons aanbod zorgvuldig uit

Verandering is pas zichtbaar wanneer alle schakels hun steentje bijdragen. Zelfs de kleinste inspanning maakt een verschil. Woni Safaris werkt samen met partners die investeren in duurzaam toerisme. Dit gaat van lokale agenten tot accommodaties, gidsen, privé-reservaten, etc.

Het mes snijdt langs twee kanten

Reizen verkopen is een positieve manier om geld te genereren. Voor veel bestemmingen wereldwijd komt het de lokale economie en het welzijn van de bevolking ten goede. Vanuit de reissom wordt een directe financiële bijdrage geleverd aan duurzame programma’s om hun gestelde doelen te bereiken. Zo kunnen zij op hun beurt het beste wat de bestemming te bieden heeft tonen

In iedere reis integreren we minstens 1 duurzaam project.

We merken dat steeds meer klanten hun reis een extra betekenis willen geven door een project ter plaatse te bezoeken. Daarom stellen we in ieder reisprogramma minstens 1 duurzaam programma voor dat kan worden bezocht en gesteund.

Eigen humanitaire acties in de kijker

Woni Safaris gaat echter nog een stap verder. Op regelmatige basis steken we zelf de handen uit de mouwen. Zo realiseerden we de voorbije jaren, met de gewaardeerde hulp van klanten en weldoeners, enkele ontwikkelingsprojecten:

  • In het Alasti Masaidorp nabij Amboseli werd de bouw van een waterput en schooltje – met de legendarische Kilimanjaro op de achtergrond – afgerond.
  • In de Kyaani Secondary School, op anderhalf uur rijden van Nairobi, krijgt het niche-ontwikkelingshulptraject steeds meer vorm. Naast een waterput sponsoren we er ook de verdere uitbouw van de middelbare school.

We hebben zeker nog plannen bij de vleet. Zo lopen de eerste gesprekken over biogascentrales om, daar waar mogelijk, de natuur op een eco-vriendelijke manier te helpen of herstellen.

TEAM

In wereld waar het wereldwijde web de antwoorden op alle vragen biedt, zien heel wat mensen nagenoeg de bomen door het bos niet meer als het op reizen aankomt. Laat ons uw gids zijn in de zoektocht naar uw droomreis. Uw reis, onze passie. Dag in dag uit. En dat al voor 20 jaar lang.

Achter Woni Safaris schuilt een kleinschalig team van Afrika specialisten die hun passie maar al te graag met u delen. Elk met een eigen achtergrond en verhaal staan zij garant voor een onvergetelijke reis. Laat u inspireren door hun enthousiasme tijdens een grensverleggend gesprek.

 

Yves Coppens

Yves Coppens

CEO Copco Travel en Woni Safaris

Al vele jaren is Yves gebeten door de prachtige natuur van Afrika. Meermaals per jaar reist hij dan ook naar verschillende Afrikaanse bestemmingen om te genieten van al dat moois. Deze kennis delen met iedereen is een droom die uitkomt. Yves kan urenlang vertellen over de verschillende landen, bezienswaardigheden en must-do’s.

Kristien Geerts

Kristien Geerts

Senior Safari Architect

De reiswereld en Afrika in het bijzonder hebben al lang geen geheimen meer voor Kristien. Als peuter zat ze reeds vooraan in de jeep op zoek naar de Big 5. Na de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement aan Thomas More Mechelen, waarvan 4 maanden internationale stage in Tanzania en Zanzibar, startte Kristien in 2014 haar carrière in de Belgisch/Afrikaanse toeristische sector. Sindsdien test ze 200% positief voor het Afrikavirus en deelt ze deze passie graag met u. Kristien doet niets liever dan reizen ontwerpen waarbij u de bestemming écht van binnenuit voelt.

Ann Cools

Ann Cools

CFO Copco Travel en Woni Safaris

Ook Ann is helemaal bezeten door al het moois wat Afrika te bieden heeft. Zoveel verschillende soorten culturen in 1 continent. Een reisbestemming die voor iedereen geschikt is, wat u ook wilt doen. Samen met u zoeken we naar de perfecte droomreis in Afrika en met de tips die ik geef zorg ik ervoor dat de puntjes op de i worden gezet.

Team Kenia

Team Kenia

Destination Management Company

Met ons kantoor in Nairobi beschikken we over een eigen lokale agent in Oost-Afrika. Zij zijn onze eyes & ears on the ground. Dankzij hun knowhow en netwerk werken we met de beste gidsen, accommodaties en organisaties. Team Kenia en team België werken dagelijks nauw samen en zijn hierdoor perfect op elkaar afgestemd. Dit resulteert in een feilloze en vlotte service voor al onze klanten.